De Fitste van Nederland

De Fitste van Nederland 2015, sportief evenement voor het hele gezin!

 

Een Specialized loopfietsjes-challenge voor kinderen tot 5 jaar en een kids-obstacle run van 1 of 2 km door de bossen van Apeldoorn. (Gratis) sport- en speluitleen, loopfietsjes om zelf op te oefenen en een opblaasbare stormbaan. De jeugd heeft het voor het uitkiezen tijdens de Nationale Sportweek bij de Fitste van Nederland op 18 april a.s. in het Orderbos.

 

Om 10:30u zal het startschot klinken voor de kids-obstacle run. Verdeeld in twee leeftijdscategorieën kunnen zij een parcours afleggen, waarbij ze onderweg diverse obstakels tegen zullen komen. Denk bijvoorbeeld aan het onder een camouflagenet doorkruipen of slingeren aan touwen en waarbij ze eindigen met het bedwingen van een opblaasbare stormbaan. Om 14:30u zijn de kleinsten aan de beurt. Zij kunnen op loopfietsjes, die beschikbaar gesteld worden door Stappenbelt Specialized Concept Store, een ludiek parcours afleggen met bochten en hindernisjes. Van 14.00 tot 15.00 uur kan er geschminkt worden. Alle kinderen krijgen na afloop een certificaat van deelname.

 

De Fitste van Nederland is een allround sportevenement voor individuele sporters en koppels. In Nederland zijn er diverse wedstrijden voor bijvoorbeeld hardlopers of survivallaars, maar dit zijn dan wedstrijden van één sportdiscipline per keer. Vaak ook vinden mensen meerdere sporten eigenlijk wel leuk.

 

Wie is nou eigenlijk de meest fitte sporter te noemen? Is dat een hardloper met een snelle tijd, een triatleet, een mountainbiker of een survivallaar? Tijdens de Fitste van Nederland komen meerdere onderdelen aan bod; men moet hardlopen, mountainbiken, een obstakel c.q. survivalparcours bedwingen en een fitheidsparcours afleggen. De onderdelen zullen door elkaar heen worden gebruikt waarbij er ook steeds een korte pauze is. Voor alle onderdelen worden punten toegekend en degenen die aan het einde van de dag de meeste punten op al onderdelen hebben mogen zich een jaar lang de fitste man, vrouw of koppel van Nederland noemen.

 

Natuurlijk is er ook wat te eten en te drinken. Verse smoothies en fruit van De FRUITmeester  en de hele middag is Van Swoll aanwezig met heerlijk ijs. Ook kunnen er suikervrije voedingssupplementen van Eqology uitgeprobeerd worden

 

Als organisator van De Fitste van Nederland vinden wij het belangrijk om te laten zien dat we maatschappelijk betrokken zijn. Dit jaar hebben we ervoor gekozen om de Bas van de Goor Foundation (www.bvdgf.org) te steunen. Deze organisatie zet zich in om de kwaliteit van leven van mensen met diabetes te verbeteren door middel van sport en bewegen. Per volwassen deelnemer doneren wij €2,50.

 

Bij sporten hoort gezond leven en dat laten we tijdens dit evenement ook zien. Salland verzekeringen is deze dag aanwezig met de gezondheidszuil, waarbij in 3 minuten een gezondheidscheck gedaan kan worden.  Ook zijn er o.a. gezonde (suikervrije) sapjes verkrijgbaar. Deze visie sluit ook aan bij die van de Bas van de Goor Foundation.

 

Voor meer info en inschrijven, zie www.defitstevan.nl Voor een sfeerimpressie van vorig jaar zie: https://www.youtube.com/watch?v=YQGx1aYHETI

06-53505289 of 06-55108905