Jeugddriedaagse 5-7 okt. Inschrijven nu al mogelijk!

Afbeeldingsresultaat voor jeugddriedaagse apeldoorn

Op vrijdag, zaterdag en zondag, 5-6-7 oktober 2018 wordt de Jeugd driedaagse van Apeldoorn gehouden. Deze Jeugd driedaagse is bedoeld voor jeugdleden vanaf cat. 3 t/m Nieuwelingen Jongens en Meisjes. Opzet en bedoeling is om ervaren en minder ervaren renners in een totaalpakket (hernieuwd) kennis te laten maken met de baan. Dat houdt in dat alle oefeningen, trainingen en wedstrijden op maat worden aangeboden door een groep ervaren trainers die dit al enige jaren doen.

Programma
Vrijdagavond staat in het teken van de kennismaking met de baan en met elkaar. Dat geldt ook voor de ouders: zij kunnen tijdens deze dagen voor zichzelf een clinic boeken, zodat ze aan den lijve zelf kunnen ondervinden waarmee hun kinderen zijn bezig zijn.

Op zaterdag wordt begonnen met het leren rijden achter de derny. Een keur van oefeningen en technieken zal worden aangeboden met behulp van Het Derny Team Apeldoorn, dat onderdeel vormt van de organisatie. Vervolg voor de rennertjes bestaat uit het kennismaken met de diverse wedstrijdvormen die op de baan bestaan en de bijbehorende reglementen.

Op zondag worden alle wedstrijdvormen nog eens verpakt in toernooivorm, waardoor ook duidelijk wordt hoe een baantoernooi organisatorisch voor een renner in elkaar steekt. Ook wordt (op verzoek) een clinic voor de ouders mogelijk gemaakt.
Uiteraard zullen de wedstrijden gejureeerd worden door officiële KNWU- juryleden.

Fiets en verzet
Je kunt uiteraard op je eigen baanfiets rijden met het bijbehorende verzet van je categorie. Categorie is 1 hoger, dan de weg i.v.m. de zgn. 1 oktober regeling. Heb je geen baanfiets, dan stelt de organisatie die ter beschikking, zonder bijkomende kosten. Graag opgeven bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., dat je een baanfiets wilt lenen: maat en naam vermelden o.v.v. Jeugd driedaagse.

Kosten
De kosten voor de renners bedragen eenmalig 28,00 euro p.p.
Er zijn gee maaltijden en overnachtingen bij.
De kosten voor ouders om deel te nemen aan de clinic bedragen 15,00 p.p.
De kosten kunnen op vrijdag 5 oktober bij de inschrijving worden voldaan. Er kunnen geen deelbetalingen worden gedaan. Vanaf dit seizoen wordt u gevraagd een vrijwillige bijdrage te leveren aan het Investeringsfonds van de Baan. De gelden die in dit fonds komen, komen ten goede aan de faciliteiten die we aanbieden.
Voorgaande jaren:
•Drie elektrische derny’s o.a. t.b.v. jeugddernytraining.
De derny's moeten het mogelijk maken trainingen voor de jeugd te genereren in combinatie met atletiek. Het wordt steeds drukker in Omnisport en atletiek en derny's gaan niet samen. Met het inzetten van 3 derny's hopen we die uren nu wel te kunnen invullen. Waarom 3 derny's? Het bereik van de accu's is beperkt en om te voorkomen, dat de derny na volle trainingsuren met een lege accu staat, zijn 3 derny's wenselijk.

•Eickhof-eliminationsystem t.b.v. het jureren van afvalkoersen, ook bij de jeugd.
Bij deze koers komen nogal eens misverstanden voor over welke renner de koers moet verlaten.Vooral onder hectische omstandigheden wil dat nog wel eens gebeuren. Door van jongs af aan de renners te laten wennen aan dit systeem, dat hen waarschuwt, hopen we dat probleem te kunnen voorkomen. Het systeem wordt bij WK-EK en Wereldbeker gebruikt, maar ook landelijk zal dit meer navolging gaan krijgen.

Inschrijven
Inschrijven voor de clinic kan door een mail te sturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..">Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Inschrijven voor de driedaagse kan via de KNWU-site.
Let op: er is geen maximum per categorie, maar er worden in totaal niet meer dan 100 renners geaccepteerd.

Ouders
Ouders kunnen niet mee naar het middenterrein. Op het middenterrein zullen assistenten van de organisatie uw kind begeleiden. Als u vindt, dat u toch op het middenterrein aanwezig moet zijn, is het verstandig uw kind niet in te schrijven. Uitgangspunt: “Help mij om het zelf te doen”.

Tijden
Vrijdag 5 oktober
Inschrijven vanaf 17.00 uur
Inschrijven - rugnummers afhalen vanaf 18.00 uur
Omkleden
Naar het middenterrein vanaf 18.30 uur
Fietsen gereedmaken-leenfietsen afstellen
Aanvang: 19.00 uur – 21.00 uur
Kennismakingsavond met de baan

Zaterdag 6 oktober
Dernyochtend
Van: 10.00-13.00 uur
14.00-17.00 uur – Wedstrijdvormen
19.00-21.00 uur – Wedstrijdvormen vervolg

Zondag 7 oktober
10.00-11.00 uur – Clinic voor ouders
11.00-16.00 uur – Wedstrijden
16.00 Einde programma.
Afbeeldingsresultaat voor jeugddriedaagse apeldoorn