Offroad info

Waarom MTB-en en veldrijden bij De Adelaar?

Het MTB-en bij de Adelaar is een belangrijke activiteit. De meeste fietsende leden van de Adelaar hebben ook een MTB en trekken daarmee regelmatig de bossen is. Apeldoorn is een waar walhalla voor de MTB-er.

De ARTV de Adelaar heeft een rijke traditie op MTB en veldrit gebied.
Bekende renners als Maarten Tjallingii, Corine Dorland, Gertie Wildeboer vertegenwoordigden de Adelaar (en Nederland) op het allerhoogste niveau. Organisatorisch heeft de Adelaar een rijk verleden met het organiseren van vele kampioenschappen en de eerste MTB-wedstrijd in Nederland.

De Adelaar beschikt sinds kort over een prachtige accommodatie, gelegen aan de rand van het grootste bosgebied van Nederland.
Een eigen parcours biedt de mogelijkheid voor trainingen en trainingswedstrijden. Onder gediplomeerde leiding worden regelmatig trainingen georganiseerd. Het schitterende clubhuis is een ideale uitvalbasis voor tochten waarin de prachtige omgeving van Apeldoorn over onverharde routes kan worden verkend. Zowel in de zomer als in de winter gaan groepen Adelaars de bossen in.

Veel MTB-ers rijden regelmatig op de racefiets. Ook deze activiteit wordt door de Adelaar op verschillende niveaus ondersteund. Van recreatieve toertochten tot het rijden van klassiekers (met eigen ploegleidersauto) via het rijden van cyclosportieves in een buitenlands weekje.