Trainingen

Wielrennen is een tijdrovende sport, menig amateur wielrenner traint wel zestien uur per week. Natuurlijk is het niet nodig om meteen met zoveel te beginnen, maar ga ervan uit dat onderstaande tabel het minimum is wat je nodig hebt aan training om mee te kunnen komen in de trainingsgroep en het wedstrijdpeloton.


• Nieuweling (dame) = 4 trainingsdagen, 8-10 trainingsuren
• Junior (dame) = 5 trainingsdagen, 10-12 trainingsuren

 

De clubtrainingen vinden vanaf december tot maart plaats op zaterdagochtend en zondagochtend. We vertrekken dan vanaf 9:30 uur vanaf het clubhuis Sportpark Orderbos 27, Apeldoorn of vanaf Omnisport, De Voorwaarts 55, Apeldoorn.

In het wedstrijdseizoen (april-september) zijn de centrale clubtrainingen op dinsdag en donderdag vanaf 18:30 uur. Vertrekpunt is altijd het clubhuis. Kijk echter altijd in de kalender om te zien of er wijzigingen in tijd of plaats zijn.


Wil je serieus met wedstrijden bezig, dan kun je aan bovengenoemde trainingen meedoen. Wil je echter gewoon “lekker fietsen”, dan is slechts de training op donderdag voor je mogelijk. We adviseren je dan om op een andere dag met de toerafdeling van A.R.&T.V. De Adelaar te rijden.

 

We werken bij A.R.&T.V. De Adelaar met een jaarplan waarin we de trainingsintensiteit hebben vastgelegd per periode van het jaar. Dit is vertaald in een trainingskalender waarin de trainingsvorm per training wordt aangegeven. Aan het begin van het seizoen wordt deze aan alle renners uitgereikt, zodat je weet wat je te wachten staat voor een training. Je krijgt als nieuweling/junior ook de mogelijkheid om je trainingsactiviteiten in een logboek vast te leggen en deze wordt door de trainers beoordeeld. Op die manier kun je kijken hoe je vordering zijn, en als het nodig is kun je extra advies krijgen. Daarnaast wordt er regelmatig een tijdrit op een vast parcours gereden, zodat we kunnen meten wat je progressie is.