Algemene informatie

training2Welkom bij de jeugdafdeling van A.R. en T.V. de Adelaar. Wij zijn een gezellige en professionele wielrenvereniging waar iedereen die op zijn eigen manier plezier aan de wielrensport beleefd terecht kan. Zowel op de weg als op de baan. Ons motto is  

 
'Plezier levert prestatie en prestatie levert plezier.'

Zin om met ons mee te fietsen? Leuk! We zien je graag verschijnen. Heb je een helm, handschoentjes en een racefiets of mountainbike, en ben je 7 jaar, dan ben je klaar om wielrennen uit te proberen. Laat ons weten wanneer je wilt komen door een mailtje te sturen aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Introductielessen wielrennen voor kinderen met een passie voor fietsen.
Op 3 momenten in het jaar (maart, juni, september) starten we vier introductielessen wielrennen voor enthousiaste kinderen die deze sport willen leren kennen. Kinderen en ouders wordt geleerd wat de wielersport inhoudt. Jeugdvoorzitter Guido Willemsen zegt erover: ‘Met deze lessen kan elk kind goed voorbereid beginnen met wielrennen. Ook is er genoeg ruimte voor de vele vragen van ouders’. Ga naar trainingen voor meer informatie en andere data.

 

Wielrennen! Heb je om meteen een racefiets nodig?

Wanneer je kind enthousiast is over wielrennen ben je als ouder niet meteen geneigd om een (tweedehands) fiets aan te schaffen. Dat begrijpen wij maar al te goed. Graag laat je je kind eerst enkele keren meetrainen. Heeft je kind zelf een mountainbike of iemand in de omgeving, kom daarmee eerst naar de training. Dat kan. Zijn ook die mogelijkheden er niet, neem dan contact op met iemand van de jeugdcommissie op. We kunnen niets garanderen maar wel proberen iets te regelen.


De lease racefiets voor jeugdwielrenners

Voor een maandelijks leasebedrag van 20 euro kunnen jeugdrenners voor minimaal één jaar een nieuwe 'Specialized Allez' racefiets rijden en laten onderhouden, via onze sponsor Stappenbelt Specialized Concept Store.De voorwaarden zijn:

 • Leaseprijs is €20,- per maand;
 • Leaseovereenkomst wordt aangegaan met Stappenbelt Specialized Concept Store;
 • Leaseprijs is inclusief al het onderhoud en schade excl. binnenbanden;
 • Leasebedrag wordt iedere maand door Stappenbelt afgeschreven;
 • De leaseovereenkomst wordt per jaar aangegaan;
 • Als besloten wordt om de fiets te kopen dan wordt het reeds betaalde leasebedrag als korting verrekend. Dit is gelimiteerd tot 12 leasetermijnen.
 • Kinderfiets (tot ong. 10 jaar): Felt kinderracefiets. Daarna een Specialized Allez;
 • Bestaande huurcontracten blijven geldig tot eind 2017. Daarna moeten de fietsen ingeleverd worden.

Voor meer informatie over de lease racefiets kun je terecht bij Stappenbelt, Kanaal Noord 152 in Apeldoorn.

 

Waar moet je op letten wat betreft de kleding die je tijdens het wielrennen draagt.

Wanneer je wielrennen wilt uitproberen, zijn de volgende punten in eerste instantie van belang:

 • Het dragen van een goedgekeurde fietshelm is verplicht!
 • Handschoentjes zijn prettig, maar ook verplicht want bij eventuele valpartijen bieden ze bescherming.
 • Je kunt bij kennismaking kiezen om op je sportschoenen te fietsen. Zodra er een beetje ervaring is, gaan wielrenners clickpedalen gebruiken, waar die plaatjes in passen en waarmee de schoenen vast op de pedalen worden gezet.
 • Het dragen van een zonnebril/wielerbril biedt bescherming tegen de ogen, niet alleen tegen zonlicht, maar ook tegen regen, opspringende steentjes of vliegen e.d.
 • De koersbroek draag je zonder onderbroek eronder. 


Veiligheid staat voorop!
Bij wegwielrennen is veiligheid belangrijk, daar doen wij als vereniging alles aan om dit te kunnen waarborgen. Ga je een keer meetrainen, controleer dan zelf je fiets goed of laat dit door een specialist doen, om onnodige ongelukken te voorkomen.


Wist je dat? Wielrennen goed te combineren is met baanwielrennen of mountainbiken.

Het is vanaf september tot en met maart mogelijk om op de wielerbaan van het Omnisport in Apeldoorn te fietsen. Op de dinsdagavond om 19.00 uur zijn er Dernytrainingen voor de jeugd. Op meerdere zaterdagen vanaf 10.00 uur vinden er tevens trainingen voor jeugd plaats. Alle trainingen zijn terug te vinden op de baankalender. De trainingen zijn niet alleen voor leden van A.R. en T.V. de Adelaar. Jeugdleden van alle verenigingen in Nederland kunnen hieraan meedoen.

Voor het fietsen op de baan heb je een speciale baanfiets nodig. Deze kun je zelf aanschaffen, maar ook huren (á ± € 7,00 per keer) op de wielerbaan. Daarnaast heb je een trainings(dag)kaart nodig om deel te kunnen nemen aan de baantrainingen, deze is nodig naast je lidmaatschap van de vereniging.
Meer informatie over het baanwielrennen vind je hier.

De jeugdafdeling van A.R. en T.V. de Adelaar samenwerkt met de jeugdafdeling van MTB vereniging Bar End uit Apeldoorn. De samenwerking houdt in dat jeugdleden in het bezit van een wedstrijdlicentie, zonder dat daar kosten aan verbonden zijn, elkaars trainingen kunnen volgen. Meer informatie over nountainbiken vindt je op hun website: www.bar-end.nl.

 

Heb je vragen?
Hopelijk heeft bovenstaande je voldoende informatie gegeven. Zo niet, neem dan contact op met één van de leden van jeugdafdeling! of per mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


Geinteresseerd in informatie over wedstrijden rijden? Klik hier.

 

Clubgebouw
A.R. en T.V. de Adelaar heeft een eigen clubgebouw. Het adres van het clubgebouw is:

Sportpark Orderbos 27
7313 HN Apeldoorn
055-3555787