Wegkapiteins en Toergroepen

Wegkapiteins

Afgelopen najaar heeft een overleg plaatsgevonden tussen toerbestuur en leden uit de groepen wedstrijd-, cyclo-, sportief- en toerrijders.

Doel van het overleg was het evalueren van het wegseizoen 2017 en het verbeteren van de informatie uitwisseling tussen het bestuur van de toerafdeling en de verschillende toergroepen.

In dit overleg is besloten voor het seizoen 2018 over te gaan tot de invoering van wegkapiteins.

De functies van de wegkapiteins zijn:

1.     De betreffende groep op een plezierige en veilige manier te begeleiden. In overleg met de groep bepaalt hij de route en de snelheid van de groep en is hij in staat het niveau aan te passen aan het niveau van de groep. De wegkapitein handelt volgens de verkeersregels en de gedragscode van de NTFU en houdt in de gaten of de deelnemers in de groep zich hier ook aan houden. Hij durft deelnemers aan te spreken op het niet nakomen van de gemaakte afspraken.

2.     Naast het begeleiden van ritten is de wegkapitein ook een belangrijk aanspreekpunt / informatiebron voor het toerbestuur wat er leeft bij de diverse toerrijders. Er is afgesproken periodiek bij elkaar te komen.

Als wegkapitein hebben zich al aangemeld:

Wedstrijd:         Bjõrn Leerkes en Peter Möhlmann

Cyclo:              Rein de Haan, Mark Veldhuis en Jeroen Latour

Sportief:           Rene Snijders, Harm Bomers en  Anne van de Vis

Toer1:              Gerrie den Besten, Arnold van Kesteren, Eef Ensink en Gerard Beltman

Toer2:              Rob Kampes

Ruim voor de aanvang van het wegseizoen 2018 vindt er een nieuw overleg plaats tussen toerbestuur en wegkapiteins. In het voorjaar wordt er een cursus wegkapiteins gehouden. Het toerbestuur kan nog enkele wegkapiteins gebruiken. Heb je interesse, stuur dan een berichtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Vermeld s.v.p. je naam en de groep en de dagen waarop je fietst.