Helm op de goede manier dragen

Helm Hoofdzaak

Een helm is een belangrijk onderdeel van de uitrusting van de verstandige fietser. Een helm beschermt je indien je ongelukkig ten val komt. Dat hoeft niet eens met een hoge snelheid te zijn. Ook wanneer je rustig aan doet kun je hard ten val komen. Een helm dragen is dus heel belangrijk, maar dan moet je je helm wel op de juiste manier op je hoofd zetten.

Waar je op moet letten

Een juiste pasvorm is essentieel, een te grote of te kleine helm geeft je niet de veiligheid die een goed passende helm je biedt. Verder moet de helm goed afgesteld worden om optimale veiligheid te bieden.

Hoe doe je dat

Op de bandjes voor onder je kin zit een verstelbaar klemmetje. Dit klemmetje hoort maximaal 1 centimeter recht onder je oor te zitten. Het kinbandje stel je zo af dat er maximaal een vinger tussen past. Dit voelt in eerste instantie wellicht wat oncomfortabel, maar zo afgesteld zit hij goed. De voorkant van de helm zit maximaal twee vingers boven je wenkbrauwen. Als laatste stel je de stelschroef of de glijsluiting aan de achterkant van de helm af. Als je al deze handeling juist hebt uitgevoerd, dan zit de helm op de juiste manier op je hoofd en biedt deze de maximale bescherming.