AJT succesvol in mini Parijs -Roubaix

AJT Team Paris Roubaix 2018

 

Afgelopen zondag 27 mei was het zover. Zes jeugdrenners hebben deelgenomen aan de mini Roubaix in Frankrijk.

Na een overnachting in hartje Roubaix was er in de ochtend een briefing o.l.v. ITD, fietsen werden nagekeken en er werd nog flink water gedronken vanwege de tropische temperatuur. Rond het middag uur werd er in busjes afgereisd naar de startplekken. De benjamins (U13) Hugo, Jasmijn en Ruben vertrokken naar Gruson, de minimes (U15) Justus, Stijn en Senna startten in Genech.

Door het grote aantal deelnemers was de start chaotisch. Met spanning stonden de begeleiders/ouders langs het parcours te wachten tot de renners langs kwamen.

 

Helaas kon Hugo door een lekke band maar 500 meter genieten van deze klassieker. Ook Justus moest uiteindelijk opgeven door een lekke band. De eerste Adelaar binnenkomst was voor Jasmijn, in de piste van het Velodrome Andr├ę Petrieux.

Daarna reed Ruben als 133e benjamin over de finishlijn.

 

Twee ontsnapte renners van de groep minimes kwam ver voor de rest uit over de streep. Het was wachten op de finish van Stijn en Senna. Het bleek dat de slagboom bij een spoorweg overgang de achterstand op de nummer 1 en 2 had vergroot.

Stijn kwam als eerste door de eerste bocht het stadion binnenrijden in de aanval voor een 3e plek. Het werd uiteindelijk een knappe 6e positie op de streep. Senna mag met een 26e plek ook tevreden zijn.

 

Het thuisfront kon thuis via de berichten in de groeps app meegenieten met de belevenissen. De renners waren na afloop vol met verhalen over de belevenissen in de koers. Vanuit het ITD team kregen ze als aandenken een mooie kassei troffee mee naar huis.

Al met al een super geslaagd weekend, een mooie ervaring om nooit meer te vergeten en zeker voor herhaling vatbaar.