Het winterprogramma voor jeugd is bekend.

Beste jeugdadelaars, Hierbij informeren we jullie over het komende winterprogramma. Het is vrij vergelijkbaar met vorig jaar en we bieden dit wederom aan in samenwerking met Bar-End.


Voor de MTB [mountainbike] en CX [veldrijfiets] training maken we een gezamenlijk parcours met de Bar-End,  zodat we op alle 3 de velden met licht kunnen trainen. De Bar-End trainers worden bij de jeugdtrainingen ondersteund door enkele Adelaar ouders.

 

Core Stability

Voor alle meisjes die volgend jaar 13 jaar of jongens die volgend jaar 12 jaar worden (cat 5) bieden we al een geruime tijd Core Stability trainingen aan. Deze trainingen vinden plaats bij onze partner Bewegen bij Buitenhuis. Zij hebben voor ons een speciaal programma ontwikkeld waarbij de verschillende spiergroepen aan bod komen. Dit alles wordt door een gecertificeerd trainer (en oud prof renner) gegeven waarbij de jeugd verantwoord het hele lichaam kan trainen (ipv. alleen maar trappen op de fiets!). Betaling per training.

Tijdstip: Iedere woensdag van 18:30 – 20:00 (Jeugd)/ 20:00 – 21:30 (Nieuwelingen/Junioren)

Locatie: Bewegen bij Buitenhuis, Sleutelbloemstraat 22, Apeldoorn

Trainer: Norman Senden

 

MTB training [Mountainbike]:

Jeugd: Voor de renners die deelnemen aan de Veluwse Wintercompetitie of Stouwdamcup is er net als vorig jaar 1 x in de 2 weken een training op woensdagmiddag. Deelname aan deze leuke competitie is wel een voorwaarde. Aanmelden voor de trainingen kan via Tessa van Giessel (Bar-End): Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


De gevorderde renners kunnen de MTB training op donderdagavond volgen.
Locatie: Clubhuis Adelaar
Tijdstip: 18:30 – 19:30

Voor àlle jeugdleden is er zondagochtend een tocht te rijden vanaf Bar End. De lengte van de tocht wordt uiteraard afgestemd op de leeftijd.

Volwassenen, nieuwelingen en Junioren kunnen op donderdagavond (vanaf 19:30) vrij rijden op het parkoers én uiteraard op zondagochtend (maar dat spreekt voor zich).

CX training [Veldrijden]

De CX trainingen hebben een andere invulling dan de MTB trainingen en zijn daarom alleen toegankelijk met een CX bike [veldrijfiets]. De trainingen zijn gericht op het verbeteren van de techniek. Deze trainingen worden op donderdagavond gegeven, gelijktijdig met de MTB trainingen en starten dus om 18:30

 

Baanprogramma

Zie volledige baanprogramma.

  • Jeugdtrainingen in het weekend
  • Wedstrijdgerichte trainingen op donderdagavond (vanaf Niewelingen)
  • Dernytraining op dinsdag tussen 18:00 – 19:00 (jeugd) en vanaf 19:00 (vanaf Nieuwelingen) voor renners met enige baanervaring
  • NK training ploegenachtervolging/teamspring: voor alle deelnemers aan het NK – maandagavond tussen 19:00- 20:30 (zie kalender). Deelname is mogelijk met een wedstrijdlicentie vanaf cat 5 meisjes en cat 6 jongens.

Net als vorig jaar een uitgebreid aanbod dat open staat voor álle leden van de vereniging. We hopen jullie dan ook veel én regelmatig te zien de komende winter.

 

Haloween wedstrijd op vrijdag 27 oktober

Daarnaast speciale aandacht voor de Haloween wedstrijd op vrijdag 27 oktober! Deze fun wedstrijd is voor alle jeugd en volwassenen van de Adelaar en Bar-End met een MTB of veldfiets. De wedstrijden vinden plaats bij ons clubhuis en zijn opgedeeld in jeugd en volwassenen. Kom allemaal verkleed (lampjes in de helmen, haloween outfit, etc) en kijk welke bijzondere figuren er langs het parcours staan. Meer informatie volgt nog.

 

Guido Willemsen, Reinhout Lenten, Han ten Hove (Bar-End)