Verslag Nieuwjaarsreceptie

Verslag nieuwjaarsreceptie 12 januari 2018

 

Als voorzitter ad interim verwelkomt Jan Schuitema alle aanwezigen en in het bijzonder de sponsoren. Namens het bestuur wenst hij iedereen een gezond en sportief 2018 toe. In zijn presentatie worden de belangrijkste gebeurtenissen van 2017 aangestipt en wordt belicht wat ons in 2018 te wachten staat.

In verband met zijn verhuizing zal Jan op de ALV van 23 maart afscheid nemen van onze vereniging. Het ziet er gelukkig naar uit dat op die ALV een nieuwe voorzitter kan worden voorgedragen.

Vanaf 1 januari 2018 ligt het beheer en de exploitatie van onze accommodatie in handen van Expeditiehuis. Vanavond zijn we in ons clubhuis dus gast van het Expeditiehuis. De huurovereenkomst zal vanavond formeel worden ondertekend.

Omdat José van Zanten verhinderd is, zal zij op een ander moment worden bedankt voor haar bijzondere inzet voor de clubhuiscommissie. Datzelfde  geldt voor de Onderhoudscommissie die bestaat uit Theo Methorst, Dick Angelier en Johan den Besten. Wim Dekker wordt bedankt voor zijn inzet als sleutelbeheerder in de afgelopen jaren.

 

Jubilarissen

Van de tien leden met een lidmaatschapsjubileum worden de aanwezige jubilarissen gehuldigd met een jubileumspeld.

25 jaar lid: John den Besten, Rene de Besten, Hans Bosch, Jaap Groeneveld, Teun Mulder en Andre van Nistelrooij.

40 jaar lid: P. Casteels en Wim Dekker

50 jaar lid: Hennie Buitenhuis en Alex Bongers

 

Sportieve huldigingen

Elis Ligtlee in het zonnetje gezet. Vanwege haar Olympische titel in 2016 op de Keirin in Rio de Janeiro is Elis begin 2017 benoemd tot erelid, maar door een samenloop van omstandigheden is dit helaas niet met haar gecommuniceerd. Dit wordt vanavond alsnog rechtgezet.

Als kampioenen 2017 worden gehuldigd:

Anniek Wever (Nederlands Kampioen Sprint)

Justus Willemsen (Nederlands Kampioen Ploegenachtervolging)

Stijn Hezeman (Nederlands Kampioen Teamsprint)

Elis Ligtlee (NK teamsprint)

Vanwege hun sportieve prestaties worden Annet Pit en Bram Leerkes gehuldigd als renster en renner van 2017. Tot Jeugdrenner van 2017 is benoemd Stijn Hezeman.

 

Clublid 2017

Vanwege zijn inzet als vrijwilliger is Eef Ensink benoemd tot clublid van 2017

 

Overhandiging cheque

Namens de deelnemers aan de 55+ fietstochten overhandigt Rob Kampes aan de Jeugd een cheque ter waarde van €500,-. Rob geeft een toelichting op het 55+ fietsen en bedankt de vrijwilligers van De Adelaar die zich daar in 2017 voor hebben ingezet.

 

Presentatie van het boek ‘Major Taylor raast door Nederland’

Jan Mulder leert ons kennismaken met Major Taylor, een wereldvedette die zich ontwikkelt tegen de verdrukking in. Eind negentiende eeuw ontstaat de fiets zoals we die nu nog kennen. Wielrenners halen nooit geziene snelheden. In 1902 komt Major Taylor, wereldkampioen wielrennen, naar Nederland. Berichten in kranten geven een goed beeld hoe het Nederland van 1902 tegen een mens met een kleurtje aankijkt. Men kan moeilijk accepteren dat Major Taylor beter is dan onze blanke jongens.

 

 2018-01-12

  

Foto: Hennie Buitenhuis en Alex Bongers 50 jaar lid van De Adelaar